Интервю с Катя Николова Симеонова, победител в 50+ фотоконкурс "Магията на празниците"

Разкажете ни малко повече за себе си - с какво се занимавате, какви са Вашите хобита.

Здравейте, Клуб 50+! Казвам се Катя Симеонова. На 38 години съм и съм от град Бургас. До този момент в моя живот най-много се гордея с моя син, който е на 7 години. Неговото раждане беше моя звезден миг. Занимавам се основно с него засега. Имам прекрасно семейство. Безработна съм, карам курс - компютри - текстообработване и фотошоп. Мисля, че човек трябва да се учи и усъвършенства цял живот. Този курс е крачка напред в развитието ми и реализацията ми по- нататък. Хобито ми е да изработвам разни неща с ръцете си. Така се чувствам добре и удовлетворена.

Как разбрахте за конкурса и защо решихте да участвате в него, какво беше основното нещо, което Ви привлече?

За конкурса разбрах от приятел, който ме покани да участвам. Хареса ми идеята и се включвам вече втора година. Чакам с нетърпение да разбера темата всеки месец и да направя необходимите снимки. Много приятен конкурс! Поздравления! Бих се радвала да има повече такива.

Кой е любимият Ви празник? Защо? 

От както станах майка, любимият ми празник е 8 март - ден на мама, на който с любов поздравявам своята майка и получавам ръчно направени подаръчета от моя син, най-безценните подаръци за мен и много любов от моя съпруг, която всъщност получавам всеки ден, за моя радост. 

Ако трябва с три думи да опишете изминалите Коледни празници, кои биха били те?

Също така обичам Коледните празници, чакаме ги с нетърпение и ако трябва да ги опиша с три думи: радост за децата и за нас - вече порасналите деца, уют и красота.

Според вас, кое е най-важното нещо, за да се създаде празничност, за да се почувства празникът?

Според мен, когато човек е на своето място в живота, там където се чувства щастлив и обичан, всеки ден е празник за него, но все пак по време на празници е приятно да се прави украса, това допринася много за настроението. Приятно е да виждаш хора в приповдигнато настроение. Това са хубавите моменти в живота, които те карат да се чувстваш жив!

Какво снимате най-често?

Обичам да правя снимки с повод и без повод. Снимам детето си, природата и разни други случайни неща, в които намирам нещо красиво... а те са много. Човек трябва да забелязва красотата около себе си, тя е навсякъде.    

Какво ще направите с наградата?

Тази награда, ако трябва да бъда напълно честна, (а аз обичам да бъда такава, открит човек съм), ще ми помогне много да направя рождения ден на моя син, който е на 15.01, много красив празник за него. Като всяка майка, искам той да е най-щастливото дете! Пожелавам щастие на всички деца по света! 

Пожелайте нещо на читателите на Клуб 50+!

На читателите пожелавам една още по-успешна 2014 година, много здраве и щастие! Това са важните неща. И понеже всеки има различни ценности и приоритети, нека се случва на всеки, това което му е важно. 
А на Вас пожелавам много успехи! Страхотни сте! Продължавайте все така да радвате вашите читатели!

С ОБИЧ: Катя Симеонова

Вижте публикацията на победителя