Интервю с Андрея Илиев Илиев, победител в 50+ конкурс за писмено творчество „Обич многолика“

Представете се на нашите читатели. 

Казвам се Андрея Илиев. Завършил съм военно училище и съм служил 24 години в армията като офицер. След това съм работил какво ли не… Сега се занимавам с писане – романи, повести, документални книги.

Какво Ви дава писането?

Избрах писането някъде на 17 години и оттогава непрекъснато се уча и усъвършенствам. Смея да твърдя, че имам свой разпознаваем стил и любими теми. През различните периоди от живота ми съм получавал от писането твърде различни емоции, но винаги положителни. Служих в едни от най-трудните гарнизони на армията и на моменти то ми е помагало да изплувам, осмисляло е дните ми.

А четенето? 

Аз съм от поколението, което като че ли бе последното отдадено изключително на четенето. По простата причина, че единствена конкуренция му бе киното. Но пък хубавите филми бяха рядкост и някой дори да „кръшнеше” на книгите, пак се връщаше, защото нямаше избор. В този смисъл добрите книга ми бяха пример за подражание, ориентир в живота, развлечение, съветник в сложни житейски ситуации.

Според Вас, интернет измества ли добрата стара книга, списание, вестник?

Интернет несъмнено открадна много от читателската аудитория. Но все пак той глътна периферията, ядрото остана и си живее по добрите стари закони. Друг е въпросът, че книгата все повече ще отстъпва място на е-книгата. Имам е-четец и определено го предпочитам, особено при пътувания.

Обич многолика – кои са, за Вас, многото лица на обичта? 

Вече съм в Клуб 50+, но не мога да спра да се прекланям пред Жената. Тя е чудото на света и живота. И не мога да отделя тези две думи – обич и жена. Друго? Децата. Може би защото са плод на предните две?... Още родният край, планините на България.

Ако трябва да довършите изречението „Обичам….“ По максимално кратък начин, как би би звучало? 

Обичам Живота!

Споделете любима сентенция на любим Ваш автор! 

Уайлд: „Скуката е сериозност, навършила пълнолетие”.

Пожелайте нещо на читателите на Клуб 50+! 

Здраве, щастие, късмет и любов!

Вижте публикацията на победителя