Интервю с Невин Бекир Юмер, победител в 50+ конкурс за писмено творчество „Обич многолика“

Представете се на нашите читатели.

Здравейте!
Казвам се Невин Бекир. На 43 години, от гр.Варна!
Майка съм на прекрасен син, който е подарък в живота ми!
За себе си бих казала - обичам да се усмихвам, обичам дом, уют, хармонията между хората. Обожавам да съм сред природата, тя ме зарежда с много енергия!

Какво Ви дава писането?

Обичам да пиша, това ми доставя удоволствие. Изпитвам някаква вътрешна потребност от това.
Още от ученическите си години пишех кратки стихчета, кореспондирах си с приятели. Писмата бяха хобито ми. Чрез писането изразявам себе си. По този начин ми е по-лесно да изговоря нещата,които иначе бих казала трудно!

А четенето?

Знаем, че четенето развива интелекта и обогатява речника, а това е богатство. Четенето ми помага да се отърва от сивото ежедневие, но определено това, което чета трябва да го усещам с душата си.
То трябва да ми говори, да ме грабне. Ако някое четиво не ми е интересно, бързо ме отегчава.

Според Вас, интернет измества ли добрата стара книга, списание, вестник?

Ами днес интернет е неизменна част от живота ни. Децата ни живеят в епохата на интернет и до известна степен той измества основно четенето на книги .Просто елекронните книги се превръщат в тенденция и мода, по-голямо удобство  са  за това и те стават все по-важна част в ежедневието ни.

Обич многолика – кои са, за Вас, многото лица на обичта?

Обичта е най-прекрасното чувство и има много лица. То е нежност, привързаност, любов, стремеж, страст, жар... състрадание! Обичта е онзи трепет в сърцето, който те кара да подадеш ръка, както на човек в беда така и на животинче. Обичта е действие - съвкупност от всички най-прекрасни качества и изразени към околните. Обичта е благословия на душата!

Ако трябва да довършите изречението „Обичам….“ По максимално кратък начин, как би би звучало?

Тук бих цитирала една мисъл на Дейл Евънс: „Така съм зает да обичам всичко, че просто нямам време да мразя нищо."

Споделете любима сентенция на любим Ваш автор! 

"Ако вие, деца, някъде по пътя си срещнете птича перушина, недейте я отминава. Повдигнете я от земята и я пуснете да полети и тя ще ви бъде много признателна. Защото една птица може да бъде мъртва, но перата й са винаги живи. Недейте отминава нашата птича перушина, недейте отминава спомена на нашия живот, а го съживявайте!" ("Ние, врабчетата")


Пожелайте нещо на читателите на Клуб 50+!

На първо място пожелавам най-ценното - здраве за всички!
Бъдете щастливи, обичайте се, а когато попаднете в ситуация с невъзможни обстоятелства, мобилизирайте се,заобиколете се с позитивни хора, гледайте смело напред и нагоре, защото животът е красив и всеки заслужава да го изживее по най-прекрасния начин!

Вижте публикацията на победителя