Интервю с Таня Цонева Лозанова, победител в 50+ конкурс за писмено творчество „Обич многолика“

Представете се на нашите читатели.

Таня Цонева Лозанова

Тази година ще навърша 54 г. Омъжена съм и имам син и дъщеря /също семейни/. Те са ме ощастливили с две прекрасни внучета – Виктория на 2 г и Георги на 3,5 г. По образование съм инженер по мебелно производство и вътрешно обзавеждане. Работя в дървообработваша фирма /не точно по специалността си/, но в днешно време, кой ли не го прави. Извън работата си, играя народни танци в самодеен състав и изработвам интарзии, както и пиша стихове.

Имам няколко отличия, като поощрение в първия sms конкурс за поезия, 3-то място в конкурса “Багри от Лом” 2005г, 3-то място в “Пролет моя” 2014г, номинация за награда в конкурса “Състояние на полет” 2014г, благодарение на която летях с парапланер и сега, 2-ро място в “Обич многолика”.

Какво Ви дава писането?

Трудно ми е да го опиша :). Обикновено стиховете ми се получават след бурна емоция или чувство. Започвам да мисля в образи и картини и... да, удоволетворена съм, когато намеря точни и оригинални метафори. 

А четенето?

Четенето ме откъсва от действителността, но и връща в нея с богат набор от примери и възможности за реагиране в житейските ситуации. 

Според Вас, интернет измества ли добрата стара книга, списание, вестник?

Колкото и неприятно да ми е да го призная – да. Все по-малко хора и най-вече, млади, четат. Но който има потребност и иска да го прави намира време и начин.

Обич многолика – кои са, за Вас, многото лица на обичта?

За мен, а предполагам и за повечето хора, лицата на обичта са обичта към деца, родители, любим човек, Родината, природата, хората. Трудно се живее без обич. Когато човек обича е и по-добър. 

Ако трябва да довършите изречението “Обичам...” по максимално кратък начин, как би звучало?

Обичам, значи съм жива!

Споделете любима сентенция на любим Ваш автор.

“Живеят само влюбените, останалите просто съществуват.” /Уилям Шекспир/

 “Най-голямото щастие е да бъдеш обичан заради самия теб или по-точно, да си обичан въпреки теб.” /Виктор Юго/

Пожелайте нещо на читателите на Клуб 50+

На читателите  на Клуб 50 + пожелавам да са обичани, но и те да обичат. Обичането те прави както по- добър, както вече споменах, така и по щастлив, красив, жизнерадостен, млад и какво ли още не, което да те кара да си жив.

Вижте публикацията на победителя