Автор Тема: Идеи за бизнес подходящ за есента на живота :)  (Прочетена 479 пъти)

Красимир Ризов

• Опитен
  • Публикации: 193
    • Профил
    • Ел. поща
Люба извинявай наистина може и така да се разбере! Пустия му български език! И за новата тема си абсолютно права!

Люба Тодорова

• Експерт
  • Публикации: 636
    • Профил
    • Ел. поща
Re: Идеи за бизнес подходящ за есента на живота :)
« Отговор #31 -: Септември 24, 2011, 11:27:06 »
Преди 2-3 дни по БНР изслушах интервю на специалист от Института по бубарство във Враца. Преди 20 години сме били на 4 място в света по производство на естествена коприна, а сега въобще не фигурираме в списъците. Та на базата на благоприятни природни условия и на традиции при отглеждането на копринената буба ще се отпускат субсидии от Европейските фондове. Цената на кг. естествена коприна от 20-25 долара се била покачила на 60-65 на световните борси. Информацията продължи с разказа на бизнес-дама, която сподели, че заедно с  китайска фирма ще прави стопанства за производство на естествена коприна, от засаждането на масиви с черница, до цехове за обработване на пашкулите. Предвиждали 4 такива, в Мездра, Хасково, другите 2 не ги запомних. Освен това ще сключвали договори за изкупуване на пашкули с всеки, който реши да се занимава самостоятелно. Идеята ми се стори интересна като за допълнителен доход и поразпитах съседите. Като купувахме двора преди време, целият беше ограден с черници, значи, хората имат опит. Оказа се, че наистина, почти във всяка къща са гледали буби и са печелели доста добре. Сега, обаче са много скептични, че ще има някаква изгода. Та ми се ще да го обсъдим тук това бубарство. Някой запознат ли е по-добре?

Elka Petrova

• Врял и кипял
  • Публикации: 448
    • Профил
    • Ел. поща
« Отговор #32 -: Септември 24, 2011, 05:57:34 »
   Шапка ти свалям Люба!!! Обичам хората от твоята кръвна група. :-* :-* :-*
Комунист е този, който е чел Маркс и Енгелс.
Антикомунист е този който ги е разбрал!!!

Люба Тодорова

• Експерт
    • Профил
    • Ел. поща
« Отговор #33 -: Септември 26, 2011, 10:45:35 »
Ели, то за шапката, мерси, пък и групата ни явно е една и съща, щом си пишем тук, но имаш ли някаква информация за бубарството. Ама не интернетска, а от познати хора, дето са се занимавали. Че аз като почнах да пресмятам, толкова кг. пашкули, по толкова долара, май ще се наложи да шия нова калъфка за възглавница, да събирам вътре доларите и като си легна вечер да ми шумолят, и да ме приспиват сладко,сладко... ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Elka Petrova

• Врял и кипял
    • Профил
    • Ел. поща
« Отговор #34 -: Септември 28, 2011, 03:16:36 »
  Божее, Любче от къде да ги познавам тия хора? Аз добре че си купих вилата та видях село и природа. Иначе нямам никакви приятели , роднини или дори само познати в провинцията. В София на асвалта никой не гледа буби.

benra

• Врял и кипял
  • Публикации: 236
    • Профил
« Отговор #35 -: Септември 29, 2011, 10:17:24 »
За бубите не съм чувала, но ми се струва доста деликатна работа.
Искрено се възхищавам на хора, които не се притесняват да се втурнат в подобно начинание.
Скоро гледах един документален репортаж за семейство, отглеждащи калифорнийски червеи. Започнали от съвсем малко и развили сериозен и доходоносен бизнес.

Elka Petrova

• Врял и кипял
    • Профил
    • Ел. поща
« Отговор #36 -: Септември 30, 2011, 05:03:45 »
   И аз съм много навита на червейте. Там не е сложно като при бубите и инвестициите са минимални. Търся някоя луда глава в семейството да ме подкрепи и се хвърлям в този бизнес. За бубите обаче е само за такива като Любчето. Тя май става  и в космоса да иде.

benra

• Врял и кипял
  • Публикации: 236
    • Профил
« Отговор #37 -: Септември 30, 2011, 09:37:23 »
Ели, трябва да ти кажа, че все повече си мисля, че някакъв такъв бизнес е много приятен начин да се съчетае природосъобразния живот с допълнителните доходи.
Имам познати, които още преди 4-5 години си взеха някакви върнати имоти и започнаха да се занимават с розово масло, а после и с билкарство и пчеларство. и това хора, израсли в големия град. Не се преселиха да живеят там, но прекарват почти половин година на мястото, където им е бизнеса.
А Любчето наистина е готова за Космоса :)

Люба Тодорова

• Експерт
    • Профил
    • Ел. поща
« Отговор #38 -: Септември 30, 2011, 10:40:46 »
  Ха-ха, в Космоса отиваме всички, щом напуснем телата си!
  Ели, ако наистина те интересува това за калифорнийския червей, ще разпитам моя позната за подробности. Тук в кооперацията на селото имат ферма и тя е шефка. Продават течен тор и пакетирана почва от фермата. Ама май не е толкова просто нещо да се занимаваш с това.
   Колкото до бубарството, отдавна захитрях и знам, че ако нещо е много хубаво, то едва ли ще чака мен. Така, че поразговарях с хора, които са се занимавали и все още съм на фаза "лаф да става". ;)