Автор Тема: Мъдри мисли на всякакви хора  (Прочетена 2916 пъти)

smile

• Експерт
  • Публикации: 593
    • Профил
Re: Мъдри мисли на всякакви хора
« Отговор #90 -: Юли 10, 2012, 11:58:33 am »
Ако гледаш на огледалото като на приятел, и то ще гледа на теб като такъв.

Мама му стара, все търся да си купя такова огледало, което може да ми стане приятел, но НЕ и НЕ. Няма бе....вервайте ми.. :'(
Елче-доверие му е майката, доверие...към огледалата :) :) :) :) :)

Светле, къде се загуби???
Усмивката разтапя ледове

Люба Тодорова

• Експерт
  • Публикации: 1072
    • Профил
    • Ел. поща
« Отговор #92 -: Август 08, 2012, 10:48:18 pm »
Да напечелиш много пари е смелост, да ги запазиш е мъдрост, а да ги харчиш умерено е изкуство. Житейски опит.

Люба Тодорова

• Експерт
    • Профил
    • Ел. поща
« Отговор #93 -: Август 16, 2012, 10:49:51 pm »
Един човек има право да гледа на друг отвисоко само, когато му подава ръка да се изправи. Габриел Гарсия Маркес.

Светла Петрова

• Врял и кипял
  • Публикации: 247
    • Профил
    • Ел. поща
« Отговор #94 -: Август 24, 2012, 05:04:23 pm »
Днес големият Паулу Коелю празнува рождения си ден, затова реших да споделя с вас някои негови неща.

Алхимикът взе една книга, която някой от кервана бе донесъл. Томчето беше без корица, но успя да открие името на автора: Оскар Уайлд. Докато прелистваше страниците, попадна на една история за Нарцис.
Алхимикът знаеше легендата за Нарцис - хубав младеж, който всеки ден ходел да съзерцава собствената си красота в едно езеро. Бил толкова запленен от самия себе си, че веднъж паднал в езерото и се удавил. Край мястото, където паднал, поникнало цвете, което нарекли нарцис.
Но не по тоя начин завършва историята на Оскар Уайлд.
Там се казва, че когато Нарцис умрял, дошли ореадите, горски божества, и видели, че сладководното езеро се е превърнало в стомна, пълна със солени сълзи.
- Защо плачеш? - попитали ореадите.
- Плача за Нарцис - отвърнало езерото.
- О, не се учудваме, че плачеш за Нарцис - продължили те. - В края на краищата всички ние тичахме след него из гората, а единствено ти имаше възможността да съзерцаваш отблизо красотата му.
- Нима Нарцис беше красив? - попитало езерото.
- Та кой друг би могъл да знае това по-добре от теб? - отговорили изненадани ореадите. - Нали от твоя бряг той всеки ден се навеждаше над водата?
Езерото помълчало известно време. Най-сетне проговорило:
- Плача за Нарцис, но не бях забелязало, че Нарцис е красив. Плача за Нарцис, защото всеки път, когато той лягаше на брега ми, можех да видя отразена в дъното на очите му моята собствена красота.
- Каква хубава история! - рече Алхимикът
                   *

Когато човек силно желае нещо, цялата Вселена му съдейства.
                   *

Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтата си.
                    *

Душите, подобно на поточетата и растенията, също се нуждаят от дъжд, но по-различен; дъжд от надежда, от вяра, от нещо, заради което си заслужава да живеят. Когато не вали такъв дъжд, всичко в душата умира, въпреки че тялото продължава да живее. За такъв човек би могло да се каже, че тялото му някога е имало душа.

Люба Тодорова

• Експерт
    • Профил
    • Ел. поща
« Отговор #95 -: Август 28, 2012, 08:39:28 pm »
"Винаги съм съжалявал хората, които не харесват работата си. Те не само, че никога няма да са доволни, но и никога няма да постигнат нещо стойностно."  Уолтър Крайслер.

Люба Тодорова

• Експерт
    • Профил
    • Ел. поща
« Отговор #96 -: Септември 02, 2012, 11:18:55 pm »
"Лично аз обичам ягоди със сметана, но рибите, кой знае защо предпочитат червеи. Затова като отивам на риболов мисля за това какво обичат рибите, а не аз." Дейл Карнеги.