Автор Тема: Козметични маски  (Прочетена 119 пъти)

Люба Тодорова

• Експерт
  • Публикации: 636
    • Профил
    • Ел. поща
Козметични маски
« -: Май 20, 2011, 09:34:30 »
       Предлагам ви лесна и изпитана маска за лице и шия. Смесваме половин жълтък от прясно яйце и 1 ч.л. мед, за предпочитане полифлорен, кристализирал. Нанасяме на тънък слой върху лицето и шията. След 20 мин. измиваме с топла вода. Медът е силен оксидант и да се внимава с чувствителна кожа. Маската е подходяща за нормална кожа. За суха и мазна, може да се добавят няколко капки бадемово масло, или сок от морков, краставица, лимон. Със същата маска може да се намаже и косата пак за около половин час.

Marina

• Участник
  • **
  • Публикации: 93
    • Профил
    • Ел. поща
Re: Козметични маски
« Отговор #1 -: Май 20, 2011, 10:02:28 »
Любка, ще я опитам тая маска. Моята на места е нормална а на други е суха, преди беше мазна но през последните години се исуши. Аз като режа салата и с обелките от краставиците си мажа лицето за да го овлажна.
Преди години много си правех маски с хума на косата. Хума жълтък лимон разбърквам, намазвам си косата увивам с найлонка и седя докато си върша някаква работа и после измивам. Косата ми ставаше много хубава, но одавна не съм правила.

benra

• Врял и кипял
  • Публикации: 236
    • Профил
« Отговор #2 -: Май 20, 2011, 02:20:00 »
една простичка маска за суха и дехидратирана кожа

Напоявате едно памучно тампонче със зехтин. Нанасяте на лицето и после масажирате, втривайки го леко. Лягате със затворени очи и покривате лицето си с лека помучна кърпа  за около 15 минути. После почиствате. Накрая наплисквате с хладка вода за активизиране на кръвообращението. Прави се веднъж седмично.

smile

• Врял и кипял
  • Публикации: 439
    • Профил
« Отговор #3 -: Май 26, 2011, 07:07:53 »
Аз имам една тайна - всяка сутрин взимам едно ледче от ледарника и обтривам лицето си с него, въобразила съм си, че така стресирам бръчките, те замръзват и беж да ги няма ;DПравя го може би над 15 години :)с относителна редовност 8)
Усмивката разтапя ледове

AH

• Опитен
  • Публикации: 182
    • Профил
« Отговор #4 -: Май 27, 2011, 08:33:23 »
Маска за лице
1 чаена чаша кисело мляко се прецежда през марля. Оставяте  за 3 - 4 часа да се изцеди. Прибавяте 1 разбит на сняг белтък и 2 стрити на прах аспирина. Разбивате сместта добре и нанасяте върху лицето . Оставяте маската да засъхне и започне да пада сама. Измивате обилно с топла, а след това и със студена вода.

Люба Тодорова

• Експерт
    • Профил
    • Ел. поща
« Отговор #5 -: Юни 06, 2011, 10:02:20 »
              Невенът вече започна да цъфти. Вземаме десетина свежи цвята, сваряваме ги в 300-400г вода и оставяме отварата да изстине. Преливаме в малка бутилка и прибираме в хладилника, може да се разлее във форма за лед и да замразим. По което време се сетим, обтриваме лицето с намокрен в отварата памук, или с кубче лед, оставяме така, без да измиваме. Заздравява и освежава кожата. Отварата може да се използва и за третиране на по-леки рани по тялото. Да се внимава, в по-големи количества невенът е отровен, т.е. не се пие.

Marina

• Участник
  • **
  • Публикации: 93
    • Профил
    • Ел. поща
« Отговор #6 -: Юни 06, 2011, 12:25:04 »
Любче, а махаме ли цветовете невен или слагаме в бутилката с тях?
Аз имам много чувствителна кожа и от кремове ставам на петна. По едно време си правех напарка от лайка и с нея си миех лицето и ме успокояваша ама за невена съм чувала много добринеща и сега ти ме подсещаш.

Люба Тодорова

• Експерт
    • Профил
    • Ел. поща
« Отговор #7 -: Юни 06, 2011, 01:17:07 »
Не, Маринче, прецеждаш отварата. Така заздравява кожата, свива порите, няма пъпчици, обриви. Аз също не понасям кремове. На млади години получих алергия от някакъв полски крем за лице и все внимавам. В последно време много съм доволна от серията "Билка", по-точно кремовете с гроздово семе, за лице, очи и ръце, но ги използвам само през зимата. Сега за лятото, обтриването с отвара от невен замества всякакъв крем. Не пречи и на грима.

Люба Тодорова

• Експерт
    • Профил
    • Ел. поща
« Отговор #8 -: Септември 04, 2011, 01:14:42 »
 Ако от лятното слънце са се появили петънца или пигментации по лицето - избелваща маска.
             Изцеждаме сока на половин лимон, прибавяме 1 ч.л. мед и разбъркваме добре. Нанасяме с четка върху лицето и след половин час измиваме с хладка вода. Може да намажем лицето само с лимоновия сок, но започва едно щипене, едно зачервяване и не е приятно, а медът омекотява лимонената киселина. Правят се няколко процедури, до постигане на желания резултат.

smile

• Врял и кипял
  • Публикации: 439
    • Профил
« Отговор #9 -: Септември 07, 2011, 11:54:11 »
Ще си я направя тази с лимона и меда :) :) :)Аз знам, че лимонът е за избелване също така.
Усмивката разтапя ледове

AH

• Опитен
  • Публикации: 182
    • Профил
« Отговор #10 -: Септември 07, 2011, 03:09:32 »
Колко хубаво, че сте повдигнали темата, беше потънала.
Лятото обикновено косата ми става суха, без блясък и стои като на клечки слама.
Затова веднъж седмично си правя следната маска
В половин кафена чаша зехтин добавям една лъжица мед, малко лимон и ампула витамин А. Топя пръсти и масажирам корените и скалпа. После слагам нещо на главата и стоя известно време. Измивам обилно.
Косата придобива блясък и здравина.