Автор Тема: Световна купа по художествена гимнастика 2012  (Прочетена 148 пъти)

benra

• Врял и кипял
  • Публикации: 346
    • Профил
Преди малко се върнах от зала Арена Армеец.
Преди малко се завърнах от един друг свят-определено по-красив, по-талантлив и със сигурност по-истински от този, който срещам предимно.
Вълшебни...
Не мога да намеря по-силна и точна дума, за да определя момичетата и особено нашите. Не само, защото са златни, а защото наистина излъчват магия и така те завладяват, че започваш да вярваш, че нещата не са загубени. И не са, защото България продължава да чува химна си по света и да има своите таланти, нвъпреки кризата на материалното и духовното и поради непрестанния изконен стремеж на българина към съвършенство.

Искаше ми се да съм снимала, но пък така успях да се насладя изцяло на празника, който момичетата в турнира предложиха. А и в мрежата ще бъдат качени най-добрите снимки и видеа.

Тъжно ми е, че редом с възторга си трябва да споделя и , че ми е тъжно. И може би поради възторга най-вече.
Зала-като слънце, на световно ниво.Участнички - на световно ниво. Изпълнения - на световно ниво.

Вход - днес - безплатен. Ден - петък. Месец - май. Време нормално и задръстванията-нормални, а залата - празна, рехава, като на махленски футболен мач.
Тъжно е, ами много е тъжно. Вероятно  син сити е по-пълен в петък вечер(не зная дали още е актуален, но друго подобно място не знам)

И си говорим там присъстващите, между вълненията и сълзите - защо? Не че не се каза, спомена се...но какво пречеше едно видео да се върти между рекламите за памперси и бира. Ей така-телевизиите можеха да предложат по едни 30 безплатни секунди за реклама на нещо добро, красиво и българско, за нещо с минало и бъдеще.

Вероятно съм идеалистка. Знам, че съм.
Но знам и,че ако не висях, ровейки се в нета, и ако нямах дъщеря спортистка, вероятно и аз щях да дочуя за тази Световна купа като някакво далечно ехо - чуто-недочуто.

Е, радвам се, че чух, отидох и видях! Знам, че и тези,които са се насладиби на часовете красота пред телевизора ще разберат за какво говоря.

Имаме златни момичета, хорааа! Златни!!!

Люба Тодорова

• Експерт
  • Публикации: 1072
    • Профил
    • Ел. поща
Re: Световна купа по художествена гимнастика 2012
« Отговор #1 -: Май 05, 2012, 03:02:11 pm »
Бени, завиждам ти, че си се насладила на живо на успеха на нашите момичета!