Автор Тема: Имам ли някакви права?  (Прочетена 25 пъти)

stefka

• Новак
  • *
  • Публикации: 21
    • Профил
    • Ел. поща
Имам ли някакви права?
« -: Септември 06, 2012, 04:36:08 pm »
Преди 5-6 год.имах тел. на ГЛОБУЛ /който не се ползваше от мен/ но е на моя сметка.Телефона е спрян от много години но е имало неплатена сметка-76лв.-скоро научих за това и не го оспорвам.
Но проблема е друг: На 25.08.2012 отидох да си изтегля заплатата от 100лв от банкомат и сметката ми беше блокирана.От банката ми ми дадоха тел. на ЧСИ-който е блокирал заплатата ми от С.Г.ГРУП.Не можах веднага да се свържа с тях-просто не вдигаха тел.
На другия ден получих писмо че съм осъдена за 76лв. да заплатя 612лв. Дори това не оспорвам щом съм виновна.
Успях все пак да се свържа по тел. с тях и ми казаха да изпратя на на имейла на ЧСИ молба за да плащам на вноски-нямам дори стотинки да им пратя по пощата.Направих го.
На другия ден те ми се обадиха и казаха че трябва да внеса поне 50 лв за да вдигнат запора и на въпроса-нали са взели вече 100-те лева от заплатата ми отговориха че не могат да я изтеглят а само да я запорират.Думите им бяха:Вземете назаем и веднага ще вдигнем запора за да си вземете заплатата и да ги върнете и ще плащате по 50лв.на месец
Вчера на 5.09. ходих до банката да проверя и какво се оказа:

1.Взели са 50-те лв. които им внесох
2.Изтеглили са цялата ми заплата до стотинка

КАКВО ДА ПРАВЯ
Извинявам се на всички за дългото писмо но наистина съм в безизходица.
1.Получавам 2 пъти по 100лв.-аванс и заплата--това са всички доходи които имам-съпругът ми е без работа нямаме собствен дом нито село-това е всичко 200лв на месец за сметки храна и т.н.
2.Имат ли право да ми спрат всичко до стотинка.

Още повече че:
Не съм уведомена от глобул че ми продават задълженията
Не съм уведомена че някой въобще ме съди
Писмото което получих след запора е ПОКАНА за доброволно изпълнение с приложено копие от изпълнителен лист който липсваше. Имаше само на поканата----по ИЗД.№-----------------

Много моля ако някой може да ми помогне да се справя с тази С.Г.ГРУП
Вече нямам ток  тел.  добре че поне лаптопа зареждам у съседи да имам някаква връзка