Автор Тема: Днес 6.09 и аз Ви открих  (Прочетена 49 пъти)

stefka

• Новак
  • *
  • Публикации: 21
    • Профил
    • Ел. поща
Днес 6.09 и аз Ви открих
« -: Септември 06, 2012, 05:40:38 pm »
Днес реших да да се разходя из нета и да си разведря главата от проблемите  които са ме притиснали и така Ви открих.
Изчетох много неща и сайта много ми хареса.Регистрирах се и се надявам да намеря много приятели.

Казвам се Стефка-на 56-работя-интереси имам много и различни

Люба Тодорова

• Експерт
  • Публикации: 1072
    • Профил
    • Ел. поща
Re: Днес 6.09 и аз Ви открих
« Отговор #1 -: Септември 07, 2012, 01:06:53 am »
Стеф, добре дошла в групата! Прочетох в друг пост за проблемите ти с Глобул. Ужас! Дано някой се включи и ти даде компетентен отговор, ако не, консултирай се с юрист. Но друго ме учуди, казваш, че нямате собствено жилище. Почти сме връстници с теб, а не познавам мои връстници без собствено жилище. Нали политиката в младите ни години беше жилища за всички, как така се е получило при вас? Казвай какви са проблемите и да помагаме. На всичко му се намира решението.

stefka

• Новак
  • *
    • Профил
    • Ел. поща
« Отговор #2 -: Септември 07, 2012, 09:35:13 am »
Стеф, добре дошла в групата! Прочетох в друг пост за проблемите ти с Глобул. Ужас! Дано някой се включи и ти даде компетентен отговор, ако не, консултирай се с юрист. Но друго ме учуди, казваш, че нямате собствено жилище. Почти сме връстници с теб, а не познавам мои връстници без собствено жилище. Нали политиката в младите ни години беше жилища за всички, как така се е получило при вас? Казвай какви са проблемите и да помагаме. На всичко му се намира решението.

Добро Утро на всички във форума.

Жилището в което живея в момента е приписано на сина ми преди много години чрез покупко-продажба.
Той е в чужбина от доста години- но преди година претърпя операция и в момента е без работа и не може да ми помогне финансово по никакъв начин.
 С ГЛОБУЛ вече нямам вземане-даване     те са продали задълженията и повече не ги интерисува.
Проблема е с тази С.Г.ГРУП която е изкупила задълженията и без да ме уведоми че са ме осъдили са ми блокирали банковата сметка по която получавам аванс и заплата-2 пъти по 100лв.
Не стига че е блокирана сметката ами е изтеглено всичко до стотинка.
Оставиха ме дори без пари за хляб.Вече ми е спрян тока тел. на ред е интернета.За него дърпам с един удължител ток от съседи да го ползвам докато не са го изключили.
Нямам пари за юрист-дори на работа ходя пеш-по 18км на ден.

Elka Petrova

• Експерт
  • Публикации: 553
    • Профил
    • Ел. поща
« Отговор #3 -: Септември 08, 2012, 08:25:03 pm »
 Това не би трябвало да се случи без да е минало през съд. Има ли съдебно решение за запора на заплатата?
Комунист е този, който е чел Маркс и Енгелс.
Антикомунист е този който ги е разбрал!!!

stefka

• Новак
  • *
    • Профил
    • Ел. поща
« Отговор #4 -: Септември 08, 2012, 09:15:38 pm »
Това не би трябвало да се случи без да е минало през съд. Има ли съдебно решение за запора на заплатата?

Има! Получих писмо от пощата срещу подпис една седмица след като са ми спряли дебитната карта в което пишеше че ми изпращат покана за доброволно плащане придружена с изпълнителен лист по дело№.........
Този лист го нямаше-само поканата името на съдия изпълнителя и номера на делото и сметката по която трябва да внасям пари.
А аз дори не знаех че са ме съдели иначе щях да възразя ида поискам най малкото да се анулира по давност задължението-срока по закон е 3год а от тогава са минали повече от 5.
Никой не ме е уведомил и вече е късно да направя каквото и да било.

Elka Petrova

• Експерт
  • Публикации: 553
    • Профил
    • Ел. поща
« Отговор #5 -: Септември 09, 2012, 06:56:40 am »
  Лошооо, сега поне можеш да изявиш претенции да ти удържат някаква минимална сума, по-дълго време. Нямат право да ти взимат целия доход. Има задължителен минимум който трябва да ти остава.
Комунист е този, който е чел Маркс и Енгелс.
Антикомунист е този който ги е разбрал!!!

Люба Тодорова

• Експерт
  • Публикации: 1072
    • Профил
    • Ел. поща
« Отговор #6 -: Септември 09, 2012, 05:21:24 pm »
Стефче, а не е ли възможно да се договориш с работодателя си, поне единия превод да не го правят по сметка, а да си получаваш на ръка възнаграждението. Опитай, току виж стане.

stefka

• Новак
  • *
    • Профил
    • Ел. поща
« Отговор #7 -: Септември 09, 2012, 06:54:27 pm »
  Лошооо, сега поне можеш да изявиш претенции да ти удържат някаква минимална сума, по-дълго време. Нямат право да ти взимат целия доход. Има задължителен минимум който трябва да ти остава.

Направих го.Изпратих им и молба за разсрочено плащане.
Отговорът: Ще плащате по 50лв но първо трябва да внесете тази сума да видим че по сметката има постъпления и запорът ще бъде до края на деня вдигнат.
На въпроса ми защо трябва да търся на заем още 50лв като са ми взели 100лв -цялата заплата ми отговориха че са спряли картата ми но нямат право да я изтеглят защото в нея няма достатъчна сума.

И знаете ли какво се получи--Сама си забих още един нож в гърба-Изпросих от колежка 50лв назаем за 2-3дни и ги внесох по сметката .Изчаках 3 дни да се вдигне запора и като видях че не мога да тегля за да си върна борча отидох направо в банката.

И там нов сюрприз- Не е вдигнат запора
                            Два часа след като съм превела 50лв са ми изтеглили до последната стотинка картата
Извадиха ми от банката разпечатка.

Съдия изпълнителя е легитимен,банковата им сметка-също-това го проверих за да не са някой мошенници. И те и аз ползваме една и съща банка.

И ето сега съм без никакви пари,без ток,без тел. и с 50лв борч-на всичко отгоре утре 10.09 ще ми преведат и аванса от 100лв който със сигурност пак ще отиде при тях.

Моля да ме извините че ви занимавам с моите проблеми!

stefka

• Новак
  • *
    • Профил
    • Ел. поща
« Отговор #8 -: Септември 09, 2012, 07:06:40 pm »
Стефче, а не е ли възможно да се договориш с работодателя си, поне единия превод да не го правят по сметка, а да си получаваш на ръка възнаграждението. Опитай, току виж стане.

Опитах,Люба но не става.Аз работя на държавна работа и ми плащат от общината.На ръка пари не дават-всичко е само по банков път.

В тази държава като нямаш пари за адвокати за да си търсиш правата и като нямаш широк гръб си обречен.