Интервю с Станка Колева Шингарова, победител в 50+ видеоконкурс "Вино и Любов"

Разкажете ни малко повече за себе си, каква е вашата професия, с какво се занимавате в свободното си време.

Аз съм един обикновен човек – кандидат пенсионер, семейна с две деца, които вече имат своите семейства, а наскоро се появи още едно слънчице в семейството ми – малкият Калоян. По професия съм инженер. През половината от стажа ми съм работила в два от големите заводи на България – а през останалите години работата ми беше свързана с предпечат и дизайн в печатна медия. Сега, когато нямам задължения към чужд работодател имам цялата свобода и време да работя за себе си и да правя нещата които искам. Едно от тези неща е фотографията.

Как разбрахте за конкурса и защо решихте да участвате в него, какво беше основното нещо, което Ви привлече?

За конкурса разбрах от самия сайт, където съм регистрирана и чиито новини преглеждам всеки ден. По принцип темите които се предлагат за конкурсите винаги са интерсни, а предизвикателството е човек да се опита да покаже от своя ъгъл отношението си към темата. От друга страна не без значение е и това, изпращайки своето послание до аудитория, която не те познава, да разбереш дали си достигнал до съзнанието на хората получавайки тяхната положителна оценка.

Видеото, с което спечелихте  Ваше дело ли е или го избрахте сред  останалите в мрежата? На какво се дължеше изборът Ви?

Видеото е лично мое. Никога не бих си позволила да изкопирам нещо и да го пусна на конкурс. Изборът ми беше, че притежавах в архива си точно това видео, което съвпадаше с темата.

Ако трябва да дадете дефиниция на любовта,  каква би била тя?

Потребност.

А на виното?

Към фраза на Джош Стерн ще добавя и нещо от мен „Човекът и Виното съдържат истина, която никога няма да я срещнеш сред съставките, изброени на етикета на бутилката или в човешкото ДНК.” 

Трябва ли да има празник на любовта?

Да. Всеки ден трябва да бъде такъв празник!

Какво ще направите с наградата?

Наградата ще вложа в пътуване до някое красиво място, където ще запечатам на фотоапарата си нови емоции.

Пожелайте нещо на читателите на Клуб 50+!

На читателите на Клуб 50.+ желая много любов, да вярват в себе си и да отстояват своята индивидуалност и нищо че са на 50+, да не позволяват безличието, бездуховността и посредствеността да заливат живота ни.

Вижте публикацията на победителя