Интервю с Цоньо Вълчев Георгиев, победител в 50+ видеоконкурс "Вино и Любов"

Разкажете ни малко повече за себе си, каква е вашата професия, с какво се занимавате в свободното си време.

Казвам се Цоньо и съм на 65 години. По професия съм ел. монтьор и цял живот съм се занимавал именно с това. Щастливо женен съм от 41 години и имам страхотна съпруга, две прекрасни деца и четири още по-прекрасни внучета, с които обожавам да прекарвам свободното си време. Тъй като вече съм пенсионер, основното мото в живота ми е да му се наслаждавам колкото може повече, заобиколен от любимите ми хора. За мен всеки нов ден е божи дар и се опитвам да се възползвам максимално от този подарък, ежеминутно. В свободното си време обичам да си почивам и да чета книги, но също така обожавам разходките в парка и риболова. Обичам да пътувам.

Как разбрахте за конкурса и защо решихте да участвате в него, какво беше основното нещо, което Ви привлече?

Честно казано аз не съм голям привърженик на компютрите и интернет, признавам си, така че за конкурса разбрах от моите деца, които миналата година редовно участваха в него, както и от съпругата ми, която също Ви е фен. Покрай тях реших да участвам и аз, просто така за удоволствие, няма специална причина.

Видеото, с което спечелихте Ваше дело ли е или го избрахте сред  останалите в мрежата? На какво се дължеше изборът Ви?

Не, видеото с което спечелих не е мое дело. Избрах го от мрежата, както казвате Вие, но изборът ми не е случаен. Това е една от любимите ми песни на един от най-любимите ми български изпълнители. Въобще стане ли дума за песни за вино и любов, има само един изпълнител, който признавам - Веселин Маринов. Той е класика в жанра, най-великия! 

Ако трябва да дадете дефиниция на любовта, каква би била тя?

Ще я дефинирам само с една дума, любовта е всичко!

А на виното? 

Хаха, ами както е казал народа "Във виното е истината". Аз също съм привърженик на тази мисъл, а всеки да я разбира както си иска. :) 

Трябва ли да има празник на любовта? 

Разбира се, че трябва да има. За мен любовта винаги е била от първостепенно значение. Тя стои в основата на всичко, дори и на нашето съществуване като цивилизация. "Без любов, животът е самотно пътуване по пътя към нищото."

Какво ще направите с наградата?

Ами тази награда беше една наистина неочаквана и много изненадваща за мен награда (изненадваща в добрия смисъл на думата, разбира се), така че, с нея ще почерпя любимите си хора, по случай случката. :) Ще има и подаръци за внуците. 
Благодаря Ви още веднъж за тази награда!

Пожелайте нещо на читателите на Клуб 50+!

На всички читатели на Клуб 50+ желая много здраве, винаги да бъдат опиянени от любов, но да не прекаляват с виното разбира се. По по-малко, за да е по-сладко! 
Обичайте се и бъдете обичани! В това е смисъла на живота, другото е вятър работа. :)

Вижте публикацията на победителя