Интервю с Маргарита Димитрова Първанова, победител в 50+ фотоконкурс "Българката - жена, майка и баба"

Разкажете ни малко повече за себе си, каква е вашата професия, с какво се занимавате в свободното си време.

Завършила съм Стопанската Академия в Свищов. Имам над 20 г. стаж по специалността. Социално ангажирана съм и обичам да съм близо до хората. Организирам и преподавам в курсове за преквалификация на възрастни. В момента по Програма от ЕС помагам с личен труд в Общинската болница. Хобито ми е да рисувам пейзажи. Обичам българските песни и хора. Правя дълги разходки в гората - природата ми дава сили и ме вдъхновява! 

Как разбрахте за конкурса и защо решихте да участвате в него, какво беше основното нещо, което Ви привлече?

Фен съм на страничката Ви във Фейсбук, член съм на Клуб 50+, повече от 2 г. Участвам в повече от конкурсите Ви. много съм щастлива, че спечелих точно в конкурса за "Българката - жена, майка и баба"! 

Има ли нещо интересно, което искате да ни разкажете относно снимката, с която спечелихте в конкурса?

На снимката е: баба, двете и дъщери и внучката - жените в къщи, които са си най-близки и споделят всичко преживяно. Те се обичат една друга и винаги си дават кураж в делата! 

Ако трябва да обрисувате българката с три думи, кои биха били те?

Българката е: ВСЕОТДАЙНА МАЙКА, ЛЮБИМА, ПРИЯТЕЛКА 

Кои българки, според вас, са най-ярките в нашата история?

Баба Тонка, Райна Княгиня, Людмила Живкова и хиляди други като тях, които са допринесли за общото благополучие на техните близки и на обществото. 

Отношението към съвременната жена – трябва ли нещо да се промени?

Съвременната жена е много ангажирана личност. На нея и се налага да работи за пари, за да допринася за семейния бюджет. Времето за семейството и децата е малко, а за лично свободно време не и остава нищо. 

Какво ще направите с наградата?

С парите от наградата ще купя сувенири и лакомства от Турция, където отивам на море с дъщеря ми от 17 май, за близки и приятели да почерпя! 

Пожелайте нещо на читателите на Клуб 50+!

На всички читатели на Клуб 50+ пожелавам да са здрави и да участват в конкурсите на Клуба и да поканят техните приятели да се включат, няма да останат разочаровани! Нека да сме повече :)

Вижте публикацията на победителя