Интервю с Пенка Атанасова Георгиева, победител в 50+ фотоконкурс "Моето хоби"

От къде сте?

От едно малко градче на 25км. от Варна - гр.Белослав.

Разкажете ни малко повече за себе си – с какво се занимавате?

Пенсионерка сьм, след толкова години работа вече се опитвам да почивам. Занимавам се с градината,произвеждам си зеленчуци. Пея към един хор.

Споделете нещо за себе си, което само най-близките Ви хора знаят.

Ако споделя нещо такова вече няма да го знаят само най-близките, а прекалено много хора.

Как разбрахте за конкурса и защо решихте да участвате в него, кое беше основното нещо, което Ви привлече ?

Разбрах от внучката си, тя се беше записала за участие. Никога не съм печелила (освен няколко 3-ки от тотото), но тя ме убеди да си пробвам късмета...и колкото и да не ми се вярваше той проработи.

Какви са любимите Ви хобита и какво ви дават те?

Имам много хобита честно казано, както казах съм пенсионер и имам много свободно време вече. Обичам разходките сред природата, обичам да обикалям България ,хора в който пея, кулинарията,гоблените,плетивото,кръстословиците,обичам да чета и други. Дават ми наслада,релакс и покой,всяко хоби по отделно ми дава нещо,което ме кара да се чувствам приятно.

Какво снимате най-често?

Определено пейзажи.Бьлгария има толкова красиви места,всяко кътче е неповторимо,само трябва да се погледне правилно.Разбира се обичам да снимам и семейството си.

Коя е най-голямата Ви мечта?

Да сме здрави, всичко друго се нарежда.

Какво ще направите с наградата?

Ще си купя нещо за спомен, което, като го погледна ще се сещам за тази награда. Както казах обичам гоблените, ще си купя един голям гоблен, който ще ушия с удоволствие. Ще почерпя и семейството.

Какво ще пожелаете на нашите читатели?

Пожелавам им здраве, разбирателство и любов! Ще им кажа и да вярват в късмета си, защото понякога ни спохожда толкова неочаквано!

 
Вижте публикацията на победителя