Интервю с Дора Николова Вучкова, победител в 50+ конкурс за публикации "Незабравима почивка"


Разкажете ни малко повече за себе си, с какво се занимавате, какви са хобитата ви.
- Пиша от доста години. Обичам да го правя и особено, когато това, което съм написала, успява да развълнува хората – да  научават интересни и полезни неща за човешката природа, да ги накара и да плачат, и скърбят, и да се смеят, да умеят да се вълнуват.

Споделете нещо, което само най-близките Ви хора знаят за Вас.
- Често се замислям и оставам така с часове. Тогава близките ме питат какво правя. Казвам: - Работя. - Когато мисля, най-усилено работя. После сядам и написвам това, което съм обмислила.

Как разбрахте за конкурса и защо решихте да участвате в него, какво беше основното нещо, което Ви привлече ?

- Любознателен човек съм и чета всичко, което задоволява неизчерпаемото ми любопитство към света и хората,  и да ми бъде полезно. Така, четейки, попаднах на конкурса. Пътувала съм из страната и съм събрала толкова много впечатления, че само трябваше да седна и да ги опиша. След това да ги изпратя на Клуб 50 плюс. После с радост разбрах, че съм спечелила наградата ви.

Кой е любимият ви тип почивка?
- Всякакъв, стига да е до интересно място и да ми дава възможност да се срещна и общувам с различни хора.  Но честно казано, ако някой ме попита къде бих избрала да отида – бих признала, че бих отишла там, където човешки крак все още не е стъпвал. Да бъда първото човешко присъствие. Има такива места по света.
 

Как и къде почивахте това лято?
- Още не съм почивала и тази награда ще ми даде чудесна възможност да отдъхна.

Как бихте довършили изречението „ Незабравимата почивка е всяка, стига да е до красиво място, със срещи с интересни хора и много слънце “

С кого ще реализирате наградата? (ако не е тайна)
- С дъщеря ми.
 
Пожелайте нещо на читателите на Клуб 50+!
- Да не спират да мечтаят и да участват в конкурсите на Клуб 50плюс.

Вижте публикацията на победителя