Интервю с Десислава Христова Димитрова, победител в 50+ фотоконкурс "Улиците на моя град"

Разкажете ни малко повече за себе си, с какво се занимавате, какви са хобитата ви.

Казвам се Десислава Димитрова,на 29г.от гр.Разград, от 10г. живея в гр.София. Имам най-прекрасното семейство - 2 сина на 6г. и 4г. Работя в голямо предприятие за производство на млечни продукти в препакетаж. Обичам да снимам с апарата си, обичам да спортувам! Карам ролери с децата навън, карам им колелетата, играя с тях народна топка и федербал. Душата ми е на дете! Играя с приятелчетата на децата ми повече, отколкото те самите. Правим си състезания с ролери, кънки, колелета и т.н. Спортcj е здраве, затова потбутвам и моите деца да са активни в спорта. Големият ми син вече знае 10 вида хора, а малкият знае да стреля с лък, пушка, кара ролери, може да плува  ...и тренира футбол :) 

Споделете нещо, което само най-близките Ви хора знаят за Вас.

Когато бях дете имах в стаята си куче пинчер ,коте сиамче, 7 рибки, 2 хамстерчета, а леля ми каза, че ще ми подари и 1 змия за допълнение :)  Това се е запечатало в съзнанието ми! Винаги съм прибирала малки безпомощни котенца от улицата и след голяма борба за живот от страна на мен и родителите ми, често не сме успявали да ги върнем към живота, но не съм пропуснала нито едно безпомощно животно!


Как разбрахте за конкурса и защо решихте да участвате в него, какво беше основното нещо, което Ви привлече ?

- За конкурса разбрах преди няколко месеца  от приятелка! Единствения конкурс, който знам, където може да покажем спомените си не в 1 или 2, а в цели 10 снимки, което  е в плюс, защото чрез тези фотографии хората се опознават по-добре :) 

Кое е мястото, на което живеете?

Живея в гр.София от 10г , родом съм от гр.Разград

А кое е вашето любимо място и защо? Какво го прави специално?

- Моят роден край!Там, където съм израстнала със семейството и си и съучениците си, но от 10г. не съм ходила там-гр.Разград 

Какво снимате най-често?

- Фотографията ми е тръпка.Това е моето най-голямо хоби, но рядко показвам творбите си на показ. Често си разглеждам с часове хилядите кадри. Обичам най-вече да снимам децата си, ако те ми позволят!

Според вас – какво трябва да се промени във вашия град (село), за да стане то едно по-красиво и по-добро място за живеене?

- родният ми град е много красив!Там ценъра е затворен за МПС.Градинките се поддържат...Тук, в столицата ...Ами...не ми харесва за живеене, ако трябва да съм честна и откровена! И ако ни отпуснат кредит, бихме се преместили на 20км. в някое селце, където има училище за децата! Въздухът в столицата е много замърсен и децата много боледуват.

Следвахте ли някаква специална стратегия в конкурса?

-Не! Участвам в този конкурс поне от 5м. и винаги избирам най-добрите кадри, които да покажа на зрителите и оценителите :) 

Какво ще направите с наградата?

- С наградата ще купя бюро на големият ми син, който скоро ще е рожденник,а догодина и ученик.Той е много умен-знае да пише и чете сам, може да събира и изважда едноцифренно с двуцифрено число до 100. Може да пише ръкописни букви, да прави диктовка.Той иска да купим бюро,стол и малко книжки със задачи за първолак  :)  


Пожелайте нещо на читателите на Клуб 50+!

- На читателите Ви пожелавам на първо място да са много здрави! Здравето е щастие! Щастието е дълголетие! Да обичат и да бъдат обичани !Да се радват на малките моменти в живота, защото те правят живота ни толкова пъстър :)  Нека бъдат по-добри и Господ ще ги възнагради!!!Пожелавам им да много успех в живота и в конкурса!!!!

Вижте публикацията на победителя