Сгответе си щастие

Normal_muj_jena

Любов и семейство не са непременно взаимноизключващи се понятия

Знаете ли колко процента от браковете оцеляват "докато смъртта ги раздели"? По последни данни около 10 500 човека са поискали развод през 2011 година, като процентът на дамите е по-голям от този на мъжете. Оказва се, че все по-малко жени в България желаят дом и семейство, може би, защото вече не вярват, че съществуват принцове на бели коне, които живеят само за благото на семействата си.

А и веднъж опарим ли се, ни е много по-трудно отново да повярваме, че съществуват и онези мъже, които се прибират навреме вкъщи и то трезви и които са верни на жените си и обожаващи децата си.
Този материал е изпратен по инициативата на Клуб 50+ Стани Четен Автор
Разбира се, и на отсрещната страна им е сложно да ги убедят, че има жени, които и работят, и гледат децата, и поддържат дома си в идеален вид, и са винаги с перфектен маникюр и чиста коса и не ги боли постоянно глава, когато им намекнат за секс. Всъщност понякога наистина имаме твърде много изисквания без да осъзнаваме колко точно трябва да искаме според това, което даваме. Дали заради несходство в характерите, дали заради изневяра или просто, защото еднообразието и битовизмите побеждават любовта, ние продължаваме да се караме, обиждаме, разделяме и дори да свикваме със самотата. Сякаш винаги е по-лесно да крещиш, отколкото да замълчиш, да изневериш, вместо да споделиш какво ти липсва, да обвиняваш и приемаш всичко за даденост, вместо да благодариш, да се извиниш.

Забравихме ли как се обича или просто престанахме да търсим това незаменимо чувство?

Създаването на семейство е хубаво да бъде за цял животИ знаем ли, когато сме създали семейство, как да го приберем в "сейфа" за цял живот? И защо това сякаш вече не е най-важната мисия в живота ни? Нека заедно потърсим рецептите за семейно щастие и да проверим кога прекаляваме със солта в отношенията си. Всъщност дори да не можем да готвим, винаги най-важно е старанието, нали!

Знаете ли коя е рецептата на Джон Бон Джоуви за семейно щастие?

Отговорът му е елементарен- страхът от жена му. Ясно- първи вариант- да си имаме мъж под чехъл. А знаете ли за какво мечтае всеки средностатистически мъж в България, вечер след работа? И тук отговорът е много прост- ракия, шопска салата и мезе, сервирани от съпругата му, която смирено сяда до него и гледа мача, докато не заспи. Ето го и втория начин за щастливо семейно гнездо- да живеем с идеята, че ние сме създадени да обгрижваме мъжете си, докато не се слеем с парцала за под и не започнем да се къпем веднъж седмично...Но пък ще си имаме един вечно хапнал и пийнал мъж, който ще плакне очи по фолк каналите всяка вечер или не- направо ще си измие добре очите на живо с някоя засукана мадама. Но нека спрем с този сарказъм и погледнем към това, което наистина може да ни помогне, за да запазим щастието си завинаги.

Следва продължение -  единадесетте Мои заповеди за семейство, изпълнено с мир, хармония и любов.


Създадена на 25.10.2012 г.

Коментари

Все още няма коментари