Интервю с Соня Стоилова Коричкова, победител в 50+ конкурс за рецепти с пилешко месо

От къде сте?

От Благоевград, тук съм родена и израснала.
 
С какво се занимавате, разкажете ни малко повече за себе си.
На 24 години съм, работя като счетоводител, а свободното време обичам да прекарвам с близките си хора.
 
Кажете ни нещо за себе си, което само най-близките Ви хора знаят за Вас.
Те са от малцината, които знаят, че съм запалена по кулинарията.
 
Как разбрахте за конкурса и защо решихте да участвате в него, какво беше основното нещо, което Ви привлече ?
Разбрах за конкурса от интернет, да готвя е от любимите ми занимания, така че веднага се реших да си пробвам късмета и не сгреших! 
 
Защо пилешко?
Пилешкото е месото, което обичаме най-много у дома и присъства най-често на нашата трапеза. Вкусно и леко е, а и се приготвя сравнително по-бързо от другите меса.
 
Каква е добрата храна в наши дни?
Домашно приготвената, а ако е възможно и от домашно произведени продукти.
 
А каква е основната съставка на идеалното ястие?
Звучи изтъркано, но наистина е желанието, с което се прави, разбира се и качествените продукти и подходящите подправки.
 
Ако трябва да дадете рецепта за активен и пълноценен живот, каква би била тя?
Да имаш семейство, деца, стабилна работа и добри приятели.
 
Коя е най-странната рецепта с пилешко, която сте чувала/знаете?
Рецептата за пиле със зеленчуци и ябълки в тиква ми звучи доста странно.
 
Имахте ли някаква специална стратегия,  която следвахте в конкурса?
Никаква, не съм се надявала, че ще спечеля, дори участвах с една-единствена рецепта.
 
Какво ще направите с наградата?
Ще почерпя.
 
Какво ще пожелаете на нашите читатели?
Да бъдат здрави, да правят това, което обичат и да следват мечтите си.
 
Вижте публикацията на победителя