club50plus.bg
Интервю с Георги Петров Смилянов, победител в 50+ конкурс за рецепти с пилешко месо
От къде сте?
От гр.Пещера. Един малък, но красив град, известен с производството на обувки и Винпром Пещера АД.
С какво се занимавате, разкажете ни малко повече за себе си?
Поддържам тенис-кортовете в града и уча деца на този спорт. Имам две деца.
Кажете ни нещо за себе си, което само най-близките Ви хора знаят?
Обичам спорта, пътуванията и опознаването на нови места.
Как разбрахте за конкурса и защо решихте да участвате в него, кое беше основното нещо, което Ви привлече?
За конкурса разбрах от съпругата ми, която първа се включи в него. В къщи обичаме да експериментираме с различни рецепти. Реших да покажа и своите, както и да науча някоя нова, която да е следващия ми опит.
Защо пилешко?
Защото това е месото, което консумирам с предимство пред останалите.
Каква е добрата храна в наши дни?
Натурална, естествена, приготвена с любов.
А каква е основната съставка на всяко ястие?
Качествени продукти.
Ако трябва да дадете рецепта за активен и пълноценен живот, каква би била тя?
Разнообразна и чиста храна, съчетана с физическа активност.
Коя е най-странната рецепта с пилешко, която сте чувал?
Пилешко със сос от нар.
Имахте ли някаква специална стратегия, която следвахте в конкурса?
Нямах, участвах с удоволствие в конкурса и бях много изненадан от спечелената награда.
Какво ще направите с наградата?
Ще ги използвам за пътуване до избрана дестинация със семейството си.
Какво ще пожелаете на нашите читатели?
Най-вече здраве и да се грижат за себе си като спортуват и консумират здравословна храна.