Интервю с Георги Петров Смилянов, победител в 50+ конкурс за рецепти с пилешко месо

От къде сте?

 
От гр.Пещера. Един малък, но красив град, известен с производството на обувки и Винпром Пещера АД.
 
С какво се занимавате, разкажете ни малко повече за себе си?
 
Поддържам тенис-кортовете в града и уча деца на този спорт. Имам две деца.
 
Кажете ни нещо за себе си, което само най-близките Ви хора знаят?
 
Обичам спорта, пътуванията и опознаването  на нови места.
 
Как разбрахте за конкурса и защо решихте да участвате в него, кое беше основното нещо, което Ви привлече?
 
За конкурса разбрах от съпругата ми, която първа се включи в него. В къщи обичаме да експериментираме с различни рецепти. Реших да покажа и своите, както и да науча някоя нова, която да е следващия ми опит.
 
Защо пилешко?
 
Защото това е месото, което консумирам с предимство пред останалите.
 
Каква е добрата храна в наши дни?
 
Натурална, естествена, приготвена с любов.
 
А каква е основната съставка на всяко ястие?
 
Качествени продукти.
 
Ако трябва да дадете рецепта за активен и пълноценен живот, каква би била тя?
 
Разнообразна и чиста храна, съчетана с физическа активност.
 
Коя е най-странната рецепта с пилешко, която сте чувал?
 
Пилешко със сос от нар.
 
Имахте ли някаква специална стратегия, която следвахте в конкурса?
 
Нямах, участвах с удоволствие в конкурса и бях много изненадан от спечелената награда.
 
Какво ще направите с наградата?
 
Ще ги използвам за пътуване до избрана дестинация със семейството си.
 
Какво ще пожелаете на нашите читатели?
 
Най-вече здраве и да се грижат за себе си като спортуват и консумират здравословна храна. 
Вижте публикацията на победителя