club50plus.bg
Интервю с Веселка Маринова Иванова, победител в 50+ конкурс за рецепти с пилешко месо
Представете се с няколко думи.
Здравейте, казвам се Веселка Иванова и съм от град Червен бряг, но от 10 години живея във Варна.
С какво се занимавате, разкажете ни малко повече за себе си.
В момента кандидатствам по европейска програма за финансиране. Надявам се и там да успея, както вие ме зарадвахте с голямата награда.
Защо пилешко?
Избирам пилешкото месо, тъй като е много вкусно и диетично, все пак съм жена и е редно да се грижа за фигурата си.
Кажете ни нещо за себе си, което само най-близките Ви хора знаят за Вас.
Прекалено чувствителна съм, вълнувам се за всичко около себе си.
Как разбрахте за конкурса и защо решихте да участвате в него, какво беше основното нещо, което Ви привлече ?
За конкурса разбрах в интернет. От много години се занимавам с кулинария. Всяка рецепта за мен е предизвикателство, затова реших да споделя опита си в конкурса.
Каква е добрата храна в наши дни?
Бих казала основно пилешко месо и зеленчуци.
А каква е, според Вас, основната съставка на идеалното ястие?
Щипка сол, доза любов и ястието да е поднесено с усмивка. Не мога да опиша с думи удовлетворението си, когато близките ми опитат храната, която съм приготвила. Погледа с похвала е безценен, може би затова всяко ястие става все по-вкусно и по-вкусно от предходното.
Ако трябва да дадете рецепта за активен и пълноценен живот, каква би била тя?
Ще се повторя. Рецептата за активен и пълноценен живот според мен се свежда до консумацията на пилешко месо и зеленчуци. Също така движението играе важна роля и не би трябвало да го пропускаме.
Имахте ли някаква специална стратегия, която следвахте в конкурса?
Не бих казала стратегия. В момента имам много време. Така успях да споделя част от рецептите си, събирани през годините на много експерименти.
Вие изпратихте огромен брой рецепти в секцията на конкурса. Колко от тях сте приготвяла някога и коя е Вашата любима рецепта с пилешко?
Всичките ми рецепти са изпробвани и подобрявани в годините. Може би най-любимата ми рецепта е пилешки шишове със шам фъстък. Приятелите ми казват, че им се струва изключително сложна заради прикрепянето на каймата за шишовете, но не е така. Много е лесна и бърза тази рецепта.
Най-важното в една рецепта е любовта, с която се приготвя.
Спечелихте голямата награда, а 1000 лева са и малко, и много. За какво смятате да ги използвате?
Сумата никак не е малка, като се има предвид средната работна заплата в страната. Смятам да използвам сумата за почивка в комбинация със спа процедури. Все пак би следвало да се възнаградя.
Коя е най-странната рецепта с пилешко, която сте чувала/знаете?
Най-странната рецепта е може би в гръцката кухня. Комбинацията между пиле и риба не ми звучи добре, но не пречи да опитам някой ден.
Какво ще пожелаете на нашите читатели?
На читателите на Клуб 50+ пожелавам да са смели в мечтите си и да ги преследват до край. Аз се убедих, че когато човек преследва целите си, винаги достига до щастливия край. Надявам се, че читателите ще опитат всички мои рецепти. Много бих искала да останат доволни от различните вкусове, преплетени в различни експерименти от рецепти. Благодаря на екипа на Клуб 50 + и техните партньори за организирането на конкурса и че ми дадохте възможността да се боря за голямата награда.
С труд всичко се постига!
Бъдете здрави!