Интервю с Красимира Цонева Вълчева, победител в 50+ видеоконкурс "България пее и танцува"

Разкажете ни малко повече за себе си, каква е вашата професия, с какво се занимавате в свободното си време.

Аз съм една щастлива майка на две прекрасни момиченца. Живеем в малкия и красив град Видин. По професия съм юрист, в момента безработна. Обичам фотографията и това е основното ми занимание, макар и на любителски начала, все още. Обожавам да снимам децата си, които са и главните "виновници" да се запаля по фотографията.

Как разбрахте за конкурса и защо решихте да участвате в него, какво беше основното нещо, което Ви привлече?

От толкова отдавна участвам в конкурсите Ви, че вече забравих как започна всичко. Шегувам се. :) Това се отнася за стандартните Ви ежемесечни конкурси, а във видеоконкурса участвам за първи път и се радвам, че променихте възрастовото ограничение за участие, за да могат да се включат повече хора в него. За видеоконкурса разбрах от сайта Ви, следя редовно какво се случва там. А участието ми в него е преди всичко за удоволствие, както и да си пробвам късмета. Щастлива съм, че съм един от петимата победители. Обичам конкурсите!

Видеото, с което спечелихте  Ваше дело ли е или го избрахте сред  останалите в мрежата? На какво се дължеше изборът Ви?

Видеото, с което спечелих, определено не е мое дело, просто го избрах из останалите в нета.
Харесвам българската народна музика и танци. Те са не само едно красиво изкуство. Казват, че танцовияt фолклор на един народ е мярка за неговия духовен живот, а българският е изключително богат и разнообразен. Народните хора отразяват живота. В тях са изразени темперамента, прекрасните качества и стремежите на българина, любовта му към труда, свободата и красотата, негова мъдрост и сила, издържливостта, ловкостта, както и тънкото му чувство за хумор. 

Кой е любимият Ви български танц?

Любимите ми български танци са право хоро и ръченица, които между другото смятам, че всеки един българин трябва да знае задължително. Харесвам също и поп-фолк. По принцип слушам всякаква българска музика.

А любимата българска песен?

Труден въпрос...много са.  Любимите ми песни са по-бавните, романтични и прочувствени песни. Обожавам българските поп балади, а сред най- любимите ми са: Орлин Горанов- "Светът е за двама"; Диана Експрес - "Блус за двама"; Щурците- "Среща"; Тангра- "Любовта, без която не можем" и много други, които няма да изброявам сега. Обичам и поп-фолк балади разбира се, а от българските народни изпълнители харесвам Славка Калчева, както и цялото й творчество. 

Какво ще направите с наградата?

Ще я прибавим в касичката, към фонд "Море". :)

Пожелайте нещо на читателите на Клуб 50+!

Здраве, здраве и пак здраве!!!

Вижте публикацията на победителя