Интервю с Десислава Иванова Игнатова, победител в 50+ фотоконкурс "Детство наше"

Разкажете ни малко повече за себе си, каква е вашата професия, с какво се занимавате в свободното си време.

По образование съм инженер. Дълги години работех в кабелна телевизия като ръководител творчески отдел и ефир. След като родих 2-то си дете (вече е на 5) останах вкъщи и сега съм домакиня.
Преди 3 години открих, че много ми харесва да снимам и това е хобито, което запълва свободното ми време.

Как разбрахте за конкурса и защо решихте да участвате в него, какво беше основното нещо, което Ви привлече?

Участвам в различни фотоконкурси и така в интернет пространството попаднах на вашия конкурс. Привлече ме темата. Като майка на 2 деца имам много снимки на децата си и реших, че ще имам подходяща за темата на конкурса.

Има ли нещо интересно, което искате да ни разкажете относно снимката, с която спечелихте в конкурса?

Обикновено снимам децата докато играят. Обичам естествени пози и уловена емоция. Тази снимка е направена на село по време на ваканцията. Сапунените мехурчета са любима игра.

Довършете изречението „Детството е…“

Колкото и шаблонно да звучи Детството е най-безгрижното и забавно време през нашия живот. Въпреки, че това често  се разбира далеч по-късно  :)

Какво липсва на днешните деца?

Не знам дали липсва нещо на децата ни...На възрастните им се струва, че днешните деца не знаят как да се забавляват или, че са забравили игрите на открито. Но това е тяхното време и щом се чувстват щастливи, значи всичко е наред.

Разкажете някоя случка от детството, която никога няма да забравите!

Никога няма да забравя едно лято на морето когато съм била около 14 годишна. Бяхме с водно колело (от онези тежки и дървени) навътре в морето. 5 деца, от които можехме да плуваме само аз и сестра ми .Реших, че е подходящо за скачане от колелото, но при скока се наруши баланса и колелото се захлупи отгоре ми.... Като по чудо никое дете не пострада. Тези, които не можеха да плуват, се качиха отгоре върху колелото, а аз и сестра ми с бутане го докарахме до брега.

Какво ще направите с наградата?

С наградата  купих играчки -  дракони от филма "Как да си дресираш дракон 2"

Пожелайте нещо на читателите на Клуб 50+!

Нека не забравяме да се усмихваме, въпреки всичко...и както казваше баба ми -  ех, няма нищо по хубаво от слънце, живот.....!

Вижте публикацията на победителя