Интервю с Дилян Стефанов Чернев, победител в 50+ конкурс за рецепти с пилешко месо

 

От къде сте?
От град София
 
С какво се занимавате, разкажете ни малко повече за себе си.
Работя в областта на информационната сигурност и мрежовите системи
 
Кажете ни нещо за себе си, което само най-близките Ви хора знаят за Вас.
Обичам вечер да се насладя на стойностен филм с огромно количество пуканки
 
Как разбрахте за конкурса и защо решихте да участвате в него, какво беше основното нещо, което Ви привлече?
За конкурса разбрах от съпругата си. Прочетох регламента и след като един ден активно участвах в приготвянето на  любимото ни пиле с ананас и гъби, реших лично да изпратя тази рецепта за конкурса.
 
Защо пилешко?
Защото е полезно, вкусно и актуално през всеки сезон.
 
Каква е добрата храна в наши дни?
Добрата храна е приготвената вкъщи, на слаб огън, с много любов и настроение.
 
А каква е основната съставка на идеалното ястие?
За мен е нещо лютичко – къри или черен пипер
 
Ако трябва да дадете рецепта за активен и пълноценен живот, каква би била тя?
Лека, здравословна и богата на витамини храна, два пъти седмично народни танци и минимум една вечер няколко бири с приятели.
 
Коя е най-странната рецепта с пилешко, която сте чувала/знаете?
Скоро съпругата ми ми прочете рецепта за сладко пиле с карамелизирана захар. Не знаех, че и десерта може да бъде приготвен с пилешко месо.
 
Имахте ли някаква специална стратегия, която следвахте в конкурса?
Стратегията ми беше рецептата ми да се хареса на хората, да я изпробват, да останат доволни и да гласуват за нея. Получи се.
 
Какво ще направите с наградата?
Ще заведа съпругата си до Париж.
 
Какво ще пожелаете на нашите читатели?
Да бъдат на първо място здрави, да следват мечтите си и поне веднъж в деня си да се усмихват и да хапват нещо пилешко.
 
Вижте публикацията на победителя