Поверителност във Фейсбук - етикети и приложения

Normal_f_maks_vidimost

Как да зададем и управляваме своите настройки

Не може да не ви се е случвало да се видите отбелязан на снимка на свой приятел и да се изненадате неприятно от това. Било то, защото  смятате, че не сте излезли добре или пък, защото не искате друг ваш приятел или член на семейството да разбере, че сте присъствали на събитието.

Как работят етикетите

Имате възможност да контролирате какво се случва, когато приятел отбележи вас или ваше съдържание на своята фейсбук стена.

1. Преглед на профила – за публикации, в които са ви отбелязали ваши приятели, преди да се появят в профила ви (забележете: етикети могат да останат видими на други места във Facebook). Можете да включите или изключите тази възможност.

Ако изберете опция – Изключено – то тогава няма предварително да сте информирани за публикации, на които сте отбелязани.

2. Преразглеждане на отбелязванията за етикетите, които приятелите искат да Ви добавят към своите публикации.

Можете да включите или изключите тази възможност.

Ако включите Таг Преглеждане, ще можете да преглеждате отбелязвания на ваши приятели преди да се появят във фейсбук. Ако някой, с когото не сте приятел, реши да направи отбелязване, което ви касае, то вие винаги ще бъдете помолени да го прегледате и одобрите.

Важно е да знаете, че винаги, когато одобрявате отбелязване, всички останали отбелязани и техните приятели ще могат да видят вашето действие.

3. Максимална видимост на профила от публикациите, в които сте отбелязани веднъж и тези публикации ще са във вашия профил.

Тук отново от падащо меню можете да изберете кой ще вижда публикациите, на които сте отбелязани от ваши приятели.

Въпреки, че сте тагнати, например, в публикация на свой приятел, вие можете да изберете тя да е видима само за вашето семейство.

4. Предложения за отбелязване, когато приятелите ви качват снимки, приличащи на вас
Ако изберете опция Включено ще разрешите отбелязвания, които имат някакво сходство с вас, макар това да не сте вие.

5. Приятелите ви могат да ви отбелязват в места, използвайки приложението места за мобилни телефони.

Ако изберете Включено то тогава вие ще можете да виждате, когато приятелите ви ви отбелязват, а също така и да изтривате отбелязвания.

Приложения и уебсайтове

  Използвани приложения

По време на вашата активност във Фейсбук, играейка на игри, разглеждайки линкове или участвайки в анкети, различни приложения изискват достъп до вашия профил и данни.
От тук можете да настроите този достъп и да изключите тези от тях, които не ви харесват, досадни са ви или не са ви нужни. Ако желаете можете да изключите и всички платформени приложения.

Незабавна персонализация

Позволява да видите подходяща информация относно ваши приятели, веднага щом отворите избрани партньорски уебсайтове.

1.Информация, достъпна чрез вашите приятели:

Хората във Facebook, които виждат вашата информация, могат да я пренасят при ползване на приложения. Това повишава тяхната социална активност, но може би вие не желаете всяка ваша информация да е достъпна.
Ползвайте настройката по-долу можете да укажете кои категории информация може да бъдат предавани от вашите приятели при ползването на приложения, игри и сайтове, както и периодично да включвате или изключвате някои от тях.
Контролирайте каква информация е достъпна за приложенията и уебсайтовете, когато ваши приятели ги използват.

2. Незабавна персонализация:
Позволява да видите подходяща информация относно ваши приятели, веднага щом отворите избрани партньорски уебсайтове.

Както новините на вашата стената ви показват хората и ви карат да мислите за тях, мигновеното удостоверяване ви помага да намерите приятели и интересно съдържание в други сайтове.

3. Общодостъпно търсене:
Показва предварителен изглед на вашия Facebook профил, когато някой ви търси, използвайки инструмент за виртуално търсене.

Внимавайте – ако включите тази опция, то тогава вашия профил може да бъде видим, дори тогава, когато вие сте изключили ощодостъпното търсене.

В предишната част разгледахме Как да се свързвате

Очаквайте следваща част


Създадена на 24.10.2011 г.
  • Популярни


Коментари

  • D41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e?size=50&default=http%3a%2f%2fassets.club50plus.bg%2fassets%2fuser%2fdefault_pictures%2fmale

    Петя написа:

    Преди повече от 7 години

    Ами аз искам да попитам следното нещо.След като моя акаунт се обнови автоматично в дневник,не мога да намеря как публикациите от една игра която играя да се отпечатват на стената ми.В регистър на дейността е отметнато да се показва в дневника ,но не се веждат.Още в началото бях натиснала на цялата колонка от играта ми да я скрия от дневника и от тогава всяка следваща публикация я няма.Как мога да го върна това.Проверих дали не е останало като скрита дейност но и това не е.Нямам нищо скрито като дейност