Щастието на мъжа зависи от увертюрата, а на жената – от самия секс


089610.0

Normal_couple_flickrcc

Казват, че мъжете мислят за секс веднъж на всеки седем секунди... Но изглежда това, което те наистина искат, е всъщност да се гушкат.
Поне такива са изводите на изследване на института Кинси от щатския университет в Индиана. Двойки от 5 страни от няколко континента свидетелстват, че прегръдките и целувките са от решаващо значение за щастието на мъжете, докато жените са тези, които се интересуват от самия секс.

Такива са учените, хващат се за някоя истина, в която всички вярват, и току-виж я оборили. Както и се е случило в това американско, но с международно покритие проучване.
В него били включени 1000 хетеросексуални двойки от САЩ, Бразилия, Германия, Япония и Испания – по 200 от всяка държава.
Средната продължителност на връзката/брака на участниците е 25 години, минималната – 1 година, а възрастта им е от 40 до 70 години.

Мъжете и жените са отговаряли поотделно на специфични за всеки пол въпросници, като по време на проучването не са общували помежду си и техните отговори не са биха били споделени с партньора им.

Самите изследователите били изненадани, когато установили, че мъжете, които често и много целуват и галят своите съпруги и приятелки, са три пъти по-удовлетворени, отколкото тези, които прекарват по-малко време в ласки и прегръдки.

Жените, за които обикновено се приема, че са по-чувствителни към докосванията – са заявили пред изследователите, че демонстрацията на привързаност има много малко влияние върху тяхното щастие.

В отговорите си на зададените им въпроси мъжете говорят за повече щастие във връзката в по-късните години, а сексуалното удовлетворение на жените нараства с течение на времето, казва Джулия Хаймън, директор на Института Кинси за научни изследвания в областта на секса, пола и репродукцията, която е и водещ автор на публикувания доклад от международното проучване.

Жени, които са били с партньора си в продължение на по-малко от 15 години, по-рядко съобщават за сексуална удовлетвореност, но след 15-годишна връзка, процентът на доволните нараства значително.

„Вероятно с течение на времето жените стават по-доволни, защото очакванията им се променят, или защото животът им се променя, когато децата порасват", е част от обяснението според Хаймън.

„От друга страна, тези, които не говорят за сексуално щастие, може би не са били женени достатъчно дълго."

Така всъщност е оборена още една популярна „истина" – че връзките се изхабяват с времето. Май и за мъжете, и за жените доброто опознаване е фактор за удоволствие в секса.


Създадена на 12.07.2011 г.

Коментари

Все още няма коментари