Поверителност във Фейсбук


137070.0

Normal_f_konkretni_nastroiki_1

Как да зададем и управляваме своите настройки – Как да се свързваме

Фейсбук е не просто социална мрежа. Това е виртуален свят, в който много хора, ежедневно и ежечасово, споделят своя живот.
Както и в реалния живот, така и във виртуалния, не всички наши „приятели" са наши приятели и приятелите на нашите приятели не винаги искаме да наречем наши приятели.

Затова е добре, преди да се впуснем бурно в приключението „социална мрежа", качвайки лични снимки, данни и споделяйки най-различна информация, да си отговорим на въпроса – кой искаме да вижда всичко това. И след като си отговорим, да настроим Фейсбук акаунта си със степента на поверителност, която желаем.

Как става това

Отидете на Настройки, и изберете опция – Настройки за сигурността.

Тук можете да управлявате и настроите начина на свързване с останалите в социалната мрежа, взаимодействието с тях, а също и взаимодействията ви с групи и приложения, на които сте дали право на достъп.

Задайте поверителността си по подразбиране

По подразбиране е настройката, която ще се приложи към състоянията и снимките, които публикувате в профила си чрез Facebook приложения, нямащи указател за видимост - като например Facebook за Blackberry.

След това преминете към конкретните настройки на сигурността, които ще са валидни, когато използвате Facebook:

  Как се свързвате

Това е опция, от която управлявате:

1. Кой може да намира профила ви по име или по данни за връзка?
- Можете да избирате измежду три възможности: Приятели/Приятели на приятели/Всички

Ако изберете Всички – то тогава профилът ви ще бъде открит за всички фейсбук потребители.

2. Кой може да ви изпраща покани за сприятеляване?
- Тук изборите са два: Приятели на приятели/Всички.

Внимавайте, защото ако изберете Приятели на приятели, то тогава няма да можете да получите покана от човек, който може би е ваш приятел, но не е приятел на никого от вашите приятели

3. Кой може да ви изпраща Facebook съобщения?
- Избирате отново между: Приятели/Приятели на приятели/Всички

Задавайки опция Всички, бихте имали възможността да получавате съобщения от хора, които не познавате, но бихте искали да познавате. Рискувате също така да получите много спам съобщения.

4. Кой може да публикува на стената ви?

- Приятели и Само Аз(т.е. само вие) – това са двата избора.

Ако изберете Само Аз то вашите приятели няма да могат да публикуват нищо на вашата стена - нито снимки, нито кратки текстови съобщения.

5. Кой може да вижда публикации от ваши приятели на стената ви?

- Тук отново имате възможност за избор, който този път е по-голям: от падащото меню погледнете дадените възможности и изберете тази, която най-пълно покрива личните ви очаквания.

Избирайки например Public то значи публикациите на вашата стена ще са публично видими от всички.

Очаквайте следваща част


Създадена на 19.10.2011 г.

Коментари

  • D41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e?size=50&default=http%3a%2f%2fassets.club50plus.bg%2fassets%2fuser%2fdefault_pictures%2fmale

    Иванова написа:

    Преди повече от 2 години

    Здравейте, имате ли представа как може да се възстанови албума - СНИМКИ НА СТЕНА - изтрих го без да искам.Без него не могат да се качват снимки на стената. Предварително много Ви благодаря.Многократно им писах, но не ми отговарят. s_line.ltd@abv.bg