Как да се справим с досадните Фейсбук приятели

Как да скриете безинтересните и прекалено чести публикации на някои приятели и страници
Normal_fb

Всеки има поне един досаден приятел във Фейсбук, когото не може да изтрие. Или е роднина, или е колега, или живее зад вратата отсреща.

Говорим за онези приятели, които споделят всичко, харесват всичко и голяма част от нещата, които виждаме на Фейсбук стената си са именно техните активности.

За щастие неуморните програмисти на социалната мрежа са измайсторили начин да се отървем от тази досада, спестявайки ни необходимостта да даваме отговор на неудобния въпрос „Защо вече не ми излизаш в листата с приятели? Да не би да си ме изтрил?“

Ето и как става това.

Ако ви дразнят определен тип постове:

  1. Изберете публикацията и поставете мишката върху малката стрелка в горния десен ъгъл (Снимка 1).
  2. От падащото меню изберете Не искам да виждам това.
  3. Появява се прозорецът показан на Снимка 2. От там изберете Досадно или безинтересно. Така Фейсбук ще се опита да ограничи подобни постове на вашата стена като цяло.
  4. На Снимка 3 ви се дава и опцията да спрете всички известия от дадения човек или да му съобщите, че не са ви интересни (в такъв случай Фейсбук изпраща съобщение от ваше име към приятеля ви). Препоръчваме просто да натиснете x, без да избирате, която и да е от опциите.

Ако ви дразни определен човек:

Вариантите са 3.

Първият е да го отбележите след като скриете публикация (Снимка 3).

Вторият е да влезете в профила на приятеля си и да кликнете върху Последвано. Така ще го деактивирате (Снимка 4). Можете го последвате отново от същото място, когато пожелаете.

Описаните по-горе варианти за ограничаване на споделяната с вас информация, се отнасят с пълна сила и за постовете на страниците и групите.

Последният, 3ти вариант, е да добавите въпросния досаден Фейсбук приятел в група Познати (Снимка 5). Така в новините ви ще излизат само най-важните му статуси – като добавяне на важно събитие в живота му, промяна на местоживеене, добавяне на нова работа/образование.

Важно е да отбележим 3 неща:

1вовашият приятел няма да разбере, че вече не го следвате или че сте го добавили в група Познати. Не се притеснявайте, че ще засегнете някого.

2ровашият приятел ще продължи да вижда вашата активност, освен ако не сте я скрили допълнително от него.

3товсички активности на приятеля си ще може да виждате по всяко време, когато влезете да разгледат профила му. Те просто ще са скрити за ваше удобство в Новините на стената ви.


Създадена на 27.01.2014 г.

Коментари

  • E7c37e6996ad12e86dfeb189500faa35?size=50&default=http%3a%2f%2fassets.club50plus.bg%2fassets%2fuser%2fdefault_pictures%2fmale

    Rudy Man написа:

    Преди 11 месеца

    Актуална тема, но доста неща са се променили и не би било лошо да се актуализира текста и снимките.